kedd, március 24, 2020

Napi ige - Segítség a kísértésekben

„Hű az Isten, aki nem hagy titeket feljebb kísérteni (megpróbáltatni), mint elszenvedhetitek, sőt a kísértéssel egyetemben (egyidejűleg) a kimenekedést is megadja..."
(I.Kor. 10,13)

„Jézus emberi természete a miénkhez hasonló volt. A szenvedést azonban élesebben érezte, mert lelki természete mentes volt a bűn minden érintésétől. Mennyire intenzív volt benne a vágy – emberi természete szerint –, hogy megmeneküljön a bűn által megszomorított Isten rosszallásának lelki terhétől! Hogy mennyire sóvárgott lelke a megszabadulásra, az kifejezésre jut szavaiban: »Atyám, ha el nem múlhat tőlem e pohár,... legyen meg a Te akaratod.«"
(Signs of the Times, 1887. dec. 9.)

„»Angyal jelent meg néki a mennyből, erősítvén őt.« (Luk 22,43) Az angyal nem azért jött, hogy kivegye Jézus kezéből a szenvedés keserű poharát, hanem hogy megerősítse és biztosítsa Őt Atyja szeretetéről." 
(Jézus élete, Gecsemáné c. fejezetből)

Ugyanaz az erő adatik mindenkinek, aki Jézus drága nevéért szenved, mint amely neki adatott testi szenvedése és lelki gyötrelme órájában a Gecsemáné-kertben. Ugyanaz a kegyelem, ugyanaz a vigasztalás, az a több mint emberi állhatatosság adatik Isten minden egyes hívő gyermekének, aki nyomorúságba és szenvedésbe jut, mint amely Jézusnak adatott. Sohasem maradhat magára, és sohasem veszhet el a Krisztusban bízó lélek."
 (Signs of the Times,1897)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése