csütörtök, május 14, 2020

Napi ige - Istenben bízva

„De most légy bátor, Zorobábel! – azt mondja az Úr. Légy bátor te is, Jósua, Jehosadák fia, te főpap, és légy bátor e földnek minden népe! – azt mondja az Úr – és cselekedjétek (az igét), mert én veletek vagyok.
(Agg. 2:4)

„Ma is ezt mondja az Úr az övéinek: »Legyetek bátrak... és cselekedjétek, mert veletek vagyok.« 

A hívő ember mindig erős segítséget talál az Úrban. Hogy az Úr miként segít, azt nem tudhatjuk, de azt tudjuk, hogy soha nem hagyja cserben a benne bízókat. Ha a hívők ráébrednének arra, hogy az Úr milyen sokszor igazgatta el útjukat, hogy az ellenség ne vihesse véghez az ellenük irányuló szándékát, akkor nem botorkálnának siránkozva. Hittel támaszkodnának Istenre, és semmilyen próba sem rendítené meg őket. Belátnák, hogy Istentől kapták a bölcsességüket és képességeiket, ő pedig véghezvihetné általuk azt, amire felhasználni kívánja őket...
A kijelentés, amely egykor személy szerint Zorobábelnek szólt, fennmaradt, azért, hogy minden korban bátorítsa Isten népét: Istennek célja van azzal, ha próbát enged meg gyermekei életében. Sohasem vezeti őket másképpen, mint ahogy ők maguk is választanák, ha látnák a kezdetből a véget, és fel tudnák fogni, milyen dicső az az elgondolás, amelyet betöltenek. Mindaz, ami megpróbálja őket, azért van, hogy erejük legyen szolgálni és szenvedni az igazság ügyéért.”

(Próféták és királyok, 355, 358. l.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése