kedd, március 20, 2012

Bibliatábor az Alpokban, 2012. július

Bibliatábor Tirolban és a Bajor Alpokban
(2012. július 8 - 16.)

Ebben az évben a külföldi bibliatáborunkat Tirolban szervezzük meg. A híres tiroli völgyek és hegyvonulatok idilli tájai és a Bajor Alpok különleges hangulata adja táborunk természeti közegét, a bibliai témájú előadások, beszélgetések pedig a lelki megalapozottságot kívánják nyújtani. 
Most már kilencedik alkalommal szervezünk alpesi bibliatábort, s a mostani a legizgalmasabb vállalkozásnak ígérkezik mind közül. Szálláshelyként egy gyönyörű, négycsillagos szálloda fog szolgálni, melyet sikerült olcsón kibérelnünk, így tartani tudjuk a megszokott árakat a megszokotthoz képest lényegesen jobb minőségű környezetben is. A programjainkban a változatosságra törekedtünk. Egyrészt túrázunk hegyen és völgyön, tóparton és vízesés mellett, gleccseren és szurdokban, megyünk várost nézni és shoppingolni, s még sorolhatnánk a sokféle úti célt. Másrészt az egyes napokon belül is törekedtünk a változatosságra. A sokszor párhuzamosan zajló programok között megtalálhatják a kedvükre valót a komoly túrákra vágyók, a gyermekes családok, fiatalok és idősebbek egyaránt. Akár aktív nyaralásra vágysz, akár a családoddal szeretnél egy kellemes hetet együtt tölteni jó társaságban, vagy ha nyugodtabb programokat keresel szép természeti környezetben, ezekben igyekszünk a tőlünk telhető legtöbbet nyújtani számodra.
 A programunkat igyekeztünk úgy kialakítani, hogy a környék méltán világhírű természeti látnivalói közül minél többet felkereshessünk, s egyúttal sokrétűen és aktívan töltsük el a táborunk napjait. Bízunk abban, hogy a természet szépsége és a bibliai előadások lelki tartalma között meglátjuk a harmóniát és a közös forrást.
Időpont: 2012. július 8 (vasárnap) – 16. (hétfő)

Utazás: A távolságnak megfelelően jól felszerelt három autóbusszal. Indulás Budapestről a János hegyi libegő alsó állomásának közeléből. Útközben Tatán és Győrben az autópálya melletti benzinkútnál megállunk az oda- és visszaúton egyaránt, így a környéken lakók itt is fel- illetve leszállhatnak. 
Elhelyezés: A szálláshelyünk Tirol tartományban Seefeld városában egy négycsillagos alpesi szállodában lesz. 2-6 ágyas, önálló zuhanyzóval és WC-vel rendelkező szobákban biztosítjuk az elhelyezést. A szobák túlnyomó többsége 2-3 ágyas szoba pótággyal. Az ágyneműt és a törölközőt a szálláshelyen biztosítják számunkra. A szálláshelyhez tartozik egy külső-belső úszómedence és szauna is.
Étkezés: A táborunk során az első (utazási) naptól eltekintve napi háromszori vegetáriánus étkezést biztosítunk. A reggelit és a meleg vacsorát a szálláshelyen, míg a hideg ebédet a kirándulások helyszínén fogyaszthatjuk el. Minden nap egy meleg étkezést biztosítunk. Az étkezéseknél kétfajta menüből lehet előre választani: lakto-ovo vegetáriánus (húsmentes) ill. vegán (kizárólag növényi eredetű) étkezés. Minden résztvevőnek jó szívvel ajánljuk a vegán étkezés kipróbálását. (A menüválasztást 2011. június 30-ig lehet módosítani.) Az első, általunk biztosított közös étkezés az első napi vacsora lesz. A hazaútra egész napos úti csomagot biztosítunk. 
Táborozási díj:
Szállás + utazás + étkezés /fő

Életkor
Táborozási díj (Ft)
      -   6 év
36.000
  7 – 18 év
72.000
19 -      év 
93.000
 (Az életkor pontos megállapításánál 2012. júl. 8-hoz kell viszonyítani a születési dátumot.)
A táborozási díjban nem teszünk különbséget a szobák ágyszáma között, ill. nem különböztetjük meg a pótágyat a normál ágytól.
A táborozási díj 1/3-át a jelentkezés visszaigazolása után közvetlenül kell befizetni (legkésőbb 2012. április 15-ig), további 1/3-ot május 15-ig, a fennmaradó 1/3-ot pedig június 15-ig.
A befizetett táborozási díjat nem tudjuk visszatéríteni, tekintettel arra, hogy a lefoglalt helyek miatt más jelentkezőket vissza kell utasítanunk. Ezért amennyiben már valaki jelentkezett, s mégsem tud jönni a bibliatáborba, akkor ezt haladéktalanul jelezze és a várólistáról próbáljuk betölteni a helyét. Amennyiben ez nem sikerül, akkor az illetőnek magának kell gondoskodnia résztvevőről maga helyett (ezekben az esetekben a befizetett előleget természetesen visszaadjuk). 
A táborozási díj mindhárom részletét a közösségünk zugligeti pénztárába kérjük személyesen vagy rózsaszínű postai utalványon eljuttatni (Keresztény Advent Közösség, 1121 Budapest, Remete u. 16/A). Fontos, hogy a postai utalványon feltüntetésre kerüljön a „Tiroli Bibliatábor” megnevezés, továbbá azoknak a neve, akiknek a részvételi díja befizetésre kerül. 
A táborozási díj az árfolyamváltozások függvényében változhat.
Valuta: Személyes költésre euro-t mindenki maga váltson. 
A szervezett programokon felmerülő felvonó- és belépődíjak, stb. költségeit külön meg kell téríteni. Ennek várható összege a fakultatív programokon kívül (a végleges összeget a táborozás előtt kiküldésre kerülő részletes tájékoztató fogja tartalmazni):

Életkor
EUR
0-5 év
0
6-16 év
60
17- év
100
A programokra a költségtérítést a táborozásunk során kérjük befizetni. 
Amit feltétlenül hozni kell: Érvényes útiokmány (személyi igazolvány, akinek nincs, annak útlevél), esőkabát, réteges öltözet, vékony dzseki, kényelmes túracipő, túrabot, kisebb hátizsák a túrákhoz, az utazásra elegendő élelmiszer és innivaló, napszemüveg, naptej. Ne felejtsd otthon a fürdőruhát és a strandtörölközőt, ha szeretnél jönni az alpesi élményfürdőbe. A szálláshelyünk törölközői nem vihetők ki az épületből, strandolásra nem használhatóak.
Jelentkezés és további információk: Németh Péter (30/9210-953, e-mail: peternemeth@chello.hu) Összesen 160 fő jelentkezését tudjuk elfogadni a jelentkezések beérkezésének sorrendjében. A szálláshelyek beosztásához a jelentkezési lap megjegyzés rovatába kérjük beírni azt, hogy kik szeretnének egy szobába kerülni. Ugyancsak itt kérjük jelezni azt, ha valaki tartós orvosi kezelés alatt áll.
A jelentkezéseket 2012. április 15-ig kérjük beküldni, kizárólag írásban (fax: 34/305-198, e-mail: peternemeth@chello.hu, posta: Németh Péter, 2800 Tatabánya, Bárdos lakópark 4/A., 1/1.), a tájékoztató mellékleteként található űrlapon. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a táborunk iránti jelentős érdeklődés miatt a jelentkezési lapot célszerű minél előbb beküldeni, mert a jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tudjuk elfogadni. A jelentkezések elfogadását vagy helyhiány miatti elutasítását a jelentkezési lap beérkezésétől számított öt napon belül visszaigazoljuk. A jelentkezések elfogadásáról és további fontos információkról SMS-ben, e-mailen vagy postán tájékoztatjuk a résztvevőket. A tábori ismertető és a jelentkezési lap elektronikus formában letölthető a www.bibliatabor.hu és a www.kerak.hu internetes oldalakról. A jelentkezési határidő lejárta után a fenti elérhetőségeken lehet érdeklődni az esetleges szabad helyekről, s természetesen szabad hely esetén ekkor is van lehetőség a jelentkezésre.
Előadások: A bibliatábor során a szálláshelyünkön minden reggel és este bibliai témájú előadások lesznek, amelyeket  igény szerint beszélgetésekkel egészítünk ki. A gyermekek és kamaszok számára korosztályuknak megfelelő csoportfoglalkozásokat biztosítunk.
Az utazással kapcsolatos további információkról az utazás előtt néhány héttel egy részletes körlevelet küldünk ki a résztvevőink számára.
Részletes program:
Július 8. (vasárnap): Gyülekezés 6.00-ig Budapesten a János hegyi libegő alsó állomásánál. A buszok reggel 6.30-kor indulnak. Az utazás egész napunkat igénybe fogja venni, a szálláshelyre vacsoraidőre fogunk megérkezni.
Július 9. (hétfő): A hosszú utat követő napon jól fog esni egy tiroli túra. A szálláshelyünktől párszáz méterre indul a Rosshüttenexpress kisvasút, amelynek végállomásától két felvonó is indul két irányba. A felvonókból kiszállva két csoportra válunk: azokkal, akik vállalnak egy komoly túrát, a két libegő végállomásai közti alpesi túraúton megyünk végig, miközben meghódítjuk a Seefelder Spitze-t. A másik csoporttal egy könnyebb túrát teszünk a szép, idilli hegyvidéken, majd visszamegyünk Seefeldbe, ahol sétálunk a kisváros különleges hangulatot idéző utcáin, majd visszatérünk a szálláshelyünkre.
Július 10. (kedd): Ezen a napon Németország legmagasabb pontjára, a Zugspitze-re megyünk (2.962 m). Felvonónk Garmisch-Partenkirchen közeléből indul a szédítő magasságba az Eibsee partjáról. A szép kilátóhelyről a bátrabb túratársainkkal felkapaszkodunk a közeli csúcskereszthez is. Megfelelő időjárási körülmények esetén szánkózhatunk és egy rövid (kb. 1 órás) gleccsertúrát is tehetünk egy szép kilátóponthoz. Miután lejöttünk a magaslatról, lehetőségünk nyílik a közeli varázslatos szurdokvölgyben, a Partnachklammban egy szurdoktúrát tenni a meredek sziklafalak között zúgó patak mentén, a vízesések között.
Július 11. (szerda): Ezt a napot ismét a Bajor Alpokban töltjük, a Karwendel közeli csúcsai csábításának nehéz és nem is szükséges ellenállnunk. Két részre fogunk válni. Azokkal, akik vállalkoznak egy több, mint 1000 m szintkülönbségű túrára alpesi környezetben, Mittenwald városából egészen a Westliche Karwendelspitze csúsckeresztjéig megyünk fel (2.384 m), majd onnét felvonóval jövünk le. Akik a kényelmesebb utat választják, azokkal a felvonó segítségével megyünk a hegytetőre, s ott egy könnyedén megjárható, kb. egyórás sétát teszünk a panorámaúton, majd miután lejöttünk a hegyről, Mittenwald városában lesz lehetőségünk egy kis sétára, amíg a nagy túrára indult csapat is visszaérkezik a hegyről. 
Ezen a napon felkínálunk egy fakultatív programot is azok számára, akik éppen nem túrázni szeretnének. Elegendő számú érdeklődő esetén az egyik buszunkkal látogatást teszünk az Alpok leghíresebb várába, Neuschwanstein-be. A világhírű, különleges épületet bejárva sok szép élménnyel gazdagodhatunk.
Július 12. (csütörtök): Ma Tirol talán leghíresebb völgyébe, az Ötztal-ba látogatunk. Megnézzük Tirol legmagasabb vízesését, a Stuibenfall-t. Fakultatív programként lehetőség lesz arra, hogy a vízesés mellett kiépített via ferrata úton is megközelíthessük a vízesést (l. a mellékelt leírást). A via ferrata programot szakképzett hegyi vezetők irányítása és segítsége mellett vehetjük igénybe, akik a szükséges felszereléseket is biztosítják. A via ferrata út kiválóan kiépített, családoknak, gyermekeknek is kifejezetten ajánlják. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmet arra, hogy ezen a programon való részvétel igénybe veszi a fizikai állóképességet, ezért azoknak ajánljuk, akik ezzel rendelkeznek. 
A via ferrata programon részt nem vevők két lehetőség közül választhatnak. Az erre vállalkozókkal egy komolyabb túrára indulunk a vízeséstől, míg akik megelégednek egy kisebb túrával ezen a napon, azokkal a vízesés mentén teszünk egy szép túrát.
Július 13. (péntek): Ezen a napon nagyon sokszínű programkínálatunk lesz, amelyből ki-ki összeállíthatja a számára legmegfelelőbbet. 
Shoppingolás: Innsbruck-ban délelőtt és délután 2,5 – 2,5 órás bevásárlási lehetőséget biztosítunk. Délelőtt és délután egyaránt indítunk egy-egy buszt erre a programra.
Nordic walking: Seefeld környékén több kiépített nordíc walking ösvény is található. Fakultatív programként lehetőséget biztosítunk arra, hogy szakképzett nordíc walking instruktor segítségével bárki elsajátíthassa ezt a nagyon egészséges mozgásformát (l. a mellékelt leírást). Délelőtt egy hosszabb útvonalra (kb. 12 km) lehet jelentkezni, amely három kisebb tavat kerül meg (ide elsősorban a fiatalokat és középkorúakat várjuk), délután pedig egy kisebb útvonalon (kb. 5 km) vehetünk részt (ezt elsősorban az idősebbeknek ajánljuk). A nordíc walking technikájának elsajátításán túl megismerhetjük a megfelelő bemelegítés és nyújtás sajátosságait is.
Olympia élményfürdő: Ezen e napon fél- vagy egész napos fakultatív programként ellátogathatunk Seefeldben az Olympia élményfürdőbe, ahol kinti és benti medencék, csúszdák találhatóak. 
Túra: Lehetőség lesz ezen a napon is túrázni. A szomszédos Leutasch településről induló túraút kb. 350 m szintkülönbségen ível át, s több szép kilátópontot érint, ahonnét belátható az Inntal, vagy éppen a Zugspitze. 
Július 14. (szombat): Ezen a napon a lelki programokra fektetjük a hangsúlyt. Délelőtt közös bibliatanulmány és Istentisztelet lesz. Délutánra egy könnyű túrát terveztünk a közelben.
Július 15. (vasárnap): Reggeli után elhagyjuk a szálláshelyünket, s Innsbruck felé vesszük az útirányt. Innsbruckból egy kétszakaszos felvonó segítségével jutunk fel a fantasztikus kilátást nyújtó Hafalekarhaus-hoz. A komoly túrákat kedvelők számára még egy lehetőség nyílik, ugyanis a Goetheweg-en el tudunk jutni a Pfeishütte-ig egy nehezebb alpesi túraúton. E csodálatos élményeket ígérő kirándulás után visszamegyünk felvonóval a városba, ahol még egy kisebb városnézésre is lesz lehetőségünk. 
Akik nem vállalkoznak a komoly túrára, azokkal a Hafalekarhausnál egy kisebb túrát teszünk, majd visszamegyünk a városba, ahol Innsbruck legszebb részeivel ismerkedhetünk meg: gótikus óváros, császári palota, Diadalkapu, Hofkirche, alpesi állatkert (Európa legmagasabban fekvő állatkertje), s természetesen megnézzük a Goldenes Dachl-t (Aranytető), amely Innsbruck jelképévé vált. 
Késő este indulunk haza a buszainkkal, az éjszakát a buszon töltjük. Magyarországra a hétfő délelőtti órákban érkezünk.
Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a programok az időjárás függvényében változhatnak. A tábor előkészítése céljából júniusban még bejárjuk a kiválasztott úticéljainkat, s ezen tapasztalatok alapján kisebb változások szintén lehetnek a programban, de az esetleges  változások nem fogják lényegesen befolyásolni a programok jellegét.
Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a fakultatív programokon való részvétel díja külön térítendő. Az egyes fakultatív programok pontos díjáról a későbbiekben pontos tájékoztatást nyújtunk a résztvevők számára.
Fakultatív programok. Neuschwanstein vára, Via Ferrata, Nordic Walking, Olympia élményfürdő. Továbbá érdeklődés esetén lehetőséget biztosítunk paplanernyőzésre tandemugrással. Ez a program természetesen erősen függ az időjárástól, s a későbbiekben fogunk erről részletes tájékoztatást nyújtani a résztvevők számára.
A bibliatáborba betöltött három év felett bárkit szívesen várunk. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a programunkon viszonylag sok lesz a túra, ami nem csak a természet szépségében való gyönyörködést jelenti, hanem a fizikai állóképességet is igénybe veszi. Tapasztalataink szerint ez nem szokott gondot okozni a résztvevőknek, ha erre már előre számítanak, s így készülnek a táborra. Táborunk jellegéből fakadóan elsősorban azoknak ajánljuk a részvételt, akik aktív életmódot folytatnak, s nem okoz gondot a rendszeres, naponkénti többórás túrázás a természetben.



Keresztül - kasul a vízeséseken Klettersteig túra a Stubai-Alpokban

Az osztrák szakirodalom úgy fémjelzi a Stuibenfall Klettersteig-et, hogy az egyik leggyönyörűbb drótos kirándulóút.
A Stubai-Alpokban található 2309 m magas Narrenkogel dél-nyugati oldalán zubogó vízesés mentén vezet ez a gyönyörű dróttal biztosított út, melyre túránkat szervezzük.


A túra hossza kb. 4 óra. A parkolóból a drótos rész beszállását 40 perc sétával lehet megközelíteni, majd innen indul a 300m szintkülönbségnyi mászás. Gyönyörű erdőből, gyönyörű gránittömbökön keresztül kapaszkodunk fel 1458 m magasra. Az út több helyen a vízesés mellett halad, így nyáron egyszerűen csodálatos.
Aklettersteig legnehezebb pontja  C nehézségű, két nagyon rövid áthajlás. Túravezetőink ezeken a helyeken bárkit át tudnak segíteni.


A lejöveti út is gyönyörű: végig a vízesés mentés sétálunk a gyalogos ösvényen.
Két kilátópontnál a vízesés fölé állhatunk és fotózhatunk. A lejövet kb. 1 órát vesz igénybe.

további információ +36-30-296 8022 kapcsolat@krea-tura.hu 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése